Overslaan naar content

Business controller Tom

"Draag met jouw financiële kennis bij aan een toegankelijk en bewoonbaar Amsterdam"

Hoe draag jij bij aan een toegankelijk en bewoonbaar Amsterdam?

“Ik bekijk met anderen hoe collega’s van andere afdelingen hun werk beter kunnen doen. Efficiënt en binnen de budgetten. Zo zorg ik dat het geld van Stadgenoot naar het juiste doel gaat: een fijne leefomgeving voor huurders en meer sociale huurwoningen in Amsterdam. Het woningtekort, hoge onderhoudskosten en de vergroeningsopgave zorgen ervoor dat we kritisch moeten zijn op de keuzes die we maken. Iedere euro kunnen we maar 1 keer uitgeven. Ook op de financiële afdeling denken we continu na over wat interne verbeteringen voor huurders opleveren. Ik vind het bijzonder dat we zo vooral goede en eerlijke keuzes maken.”

Heb je een voorbeeld van een verbetering die je doorgevoerd hebt?

“Stadgenoot is een lerende en veranderende organisatie en nog lang niet alle noodzakelijke informatie is goed inzichtelijk. Op mijn afdeling zijn nog veel verbeterslagen te maken. Dit brengt kansen met zich mee. Zo vond ik de informatie van de HR-afdeling niet inzichtelijk genoeg om de juiste keuzes te kunnen maken. Denk aan het aantal fte’s, de beschikbare capaciteit op de afdelingen en de verschillende kosten voor personeel en externe inhuur. Het was mijn advies om deze informatie en rapportages digitaal zichtbaar te maken en te automatiseren. De organisatie zag meteen de noodzaak hiervan. Ik mocht dus met mijn voorstel aan de slag. Vervolgens heb ik collega’s gezocht die mij konden helpen met mijn plan. Dat was makkelijk! Er zijn genoeg collega’s in de hele organisatie die willen meedenken en helpen. De meeste collega’s zijn namelijk net zo gemotiveerd als ik om een bijdrage te leveren. Dit soort eigen initiatieven worden dan ook met open armen ontvangen.”

Waarom heb je ervoor gekozen om dit werk te doen bij Stadgenoot?

“Ik wil een bijdrage leveren aan iets groters. Dat geeft me voldoening en werkplezier. Als ik op een feestje ben, wil ik trots kunnen vertellen over mijn werk. Bij Stadgenoot draag ik bij aan goede woonvoorzieningen. Dat gaat verder dan het regelen van woningen. Mijn collega’s zetten zich ook in voor veilige en sociale buurten. Bijvoorbeeld door buurten te vergroenen en te zorgen voor de juiste zorginstellingen in de buurt. Door de financiële gegevens inzichtelijk te maken, kan Stadgenoot de juiste keuzes maken en bereiken mijn collega’s meer. Zo maak ik indirect impact op de wereld.”Werk je naast de verbetering van organisatieprocessen ook aan je eigen ontwikkeling?

“Ja, ik ontwikkel me hier enorm. Ik kan nog veel leren van de vakkennis van mijn collega’s. Ook heb ik invloed op mijn eigen takenpakket. Ik mag taken oppakken die ik zelf interessant vind en ik kan mezelf specialiseren. Hierdoor kan ik in mijn functie groeien. Ik ben nu dan ook parttime aan het studeren op kosten van Stadgenoot. Na deze opleiding krijg ik de officiële titel Registercontroller. Heel cool! In de tussentijd kijk ik met mijn manager regelmatig naar doorgroeimogelijkheden en welke cursussen en opleidingen passen bij mijn ambitie. Die flexibiliteit vanuit de organisatie vind ik heel belangrijk, want zo kan ik nog meer waarde toevoegen.”

Word net als Tom Stadgenoot

Enthousiast na het verhaal van Tom? Meer collega's vertellen hun verhaal. Of bekijk gelijk onze vacatures om te zien wat bij jou past.