Overslaan naar content

Projectontwikkelaar Rens

“Geef verschillende Amsterdammers een nieuw thuis”

Hoe draag jij bij aan een toegankelijk en bewoonbaar Amsterdam?

“Met mijn collega’s en samenwerkingspartijen vervang ik huurwoningen die slecht zijn door nieuwe woningen. Daarnaast werk ik aan gebiedsontwikkeling. Ik verander bijvoorbeeld een bedrijventerrein in een woon-werkgebied. In deze rol kan ik niet zonder de huurders. Samen met hen bekijk ik hoe we hun nieuwe woonomgeving beter kunnen maken. Het gaat op de woningmarkt niet alleen om de verdeling van woonruimtes, maar ook om een veilig thuisgevoel van de bewoners. Mijn doel is om er met de beschikbare en soms beperkte middelen voor te zorgen dat bewoners een fijn thuis hebben.”

Hoe ga je om met de uitdagingen in je werk, zoals de klimaatdoelen?

“Ik vind duurzaamheid een mooie ontwikkeling. In de woningbouw kunnen we hier een grote bijdrage aan leveren. Het circulaire pilotproject dat mijn collega’s en ik kortgeleden hebben opgestart, is hiervan een mooi voorbeeld. In dit project onderzoeken we of we de materialen van de gebouwen die we slopen opnieuw kunnen gebruiken voor nieuwbouwwoningen. Ook werk ik met een collega aan het project Groenehuyzen. Hiervoor richten we een daktuin in. Dit moet een tuin zijn waarvan bewoners kunnen genieten. En die ook aan veiligheidseisen en klimaatambities voldoet. Dat is een uitdaging. Maar ik vind het leuk om daar de juiste oplossingen voor te vinden.”

Hoe kom je tot de beste oplossingen?

“Door de mensen die ik om me heen heb. Maandelijks kom ik met mijn collega’s samen bij ons projectbord. Dan bespreken we alle projecten. We bekijken of we elkaar kunnen helpen. Mijn collega’s hebben een hart voor de bewoners. Ze zijn gemotiveerd om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Soms hoef ik niet eens om hulp te vragen. Collega’s bieden het zelf aan. Zo helpen we elkaar met het oplossen van problemen. Naast dat we hard werken, is er ruimte voor ontspanning. We gaan met elkaar padellen of varen in de zomer.”

Werk je naast de ontwikkeling van de stad ook aan je eigen ontwikkeling?

“Absoluut! In mijn eerste jaar kreeg ik extra ontwikkelbudget, zodat ik mezelf verder kon verdiepen in mijn vakgebied. Daarnaast zijn de projecten erg uitdagend. Niet alleen door het financiële en maatschappelijke aspect. Maar ook door de bouwlogistiek, strenge eisen en de deadlines. We zijn een woningcoöperatie dus we moeten ons werk altijd goed kunnen verantwoorden. Deze uitdaging zorgt ervoor dat ik scherp blijf en mezelf kan blijven uitdagen.”

Word net als Rens Stadgenoot

Enthousiast na het verhaal van Rens? Meer collega's vertellen hun verhaal. Of bekijk gelijk onze vacatures om te zien wat bij jou past.