Overslaan naar content

Verhuurmakelaar Erhan

“Maak van woningzoekers blije huurders”

Verhuurmakelaar Erhan in woning met huurder in gesprek

Hoe draag jij bij aan een toegankelijk en bewoonbaar Amsterdam?

“Ik ben betrokken vanaf het moment dat iemand de huur opzegt totdat de nieuwe huurders in hun woning zitten. Ik zorg dat de huurders de woningen netjes achterlaten en de woningen vervolgens weer goed zijn voor de volgende bewoners. Hier komt ook een stukje bouwkunde bij kijken. Samen met een aannemer beoordeel ik hoe we de woning kunnen opknappen en verbeteren. Als dat klaar is, regel ik de bezichtigingen en tot slot overhandig ik de sleutels aan de nieuwe huurder(s). Mijn einddoel? Een leefbare en betaalbare woning én zo min mogelijk leegstand. Ik werkte hiervoor als commercieel verkoopmakelaar en dat draaide alleen maar om omzet. Bij Stadgenoot staan de bewoners voorop. Daar word ik blij van!”

Met welke uitdagingen heb je te maken bij het behalen van je einddoel?

“Om zo min mogelijk leegstand te hebben, moeten we hard werken. Hierbij zijn we afhankelijk van verschillende factoren, zoals een asbestonderzoek of vergunningen vanuit de gemeente. Ook heb ik met veel verschillende mensen te maken. Er zijn wel eens huurders die een woning niet willen verlaten. Ik maak ook nieuwe bewoners heel gelukkig met de sleutel. Toch hebben huurders soms ook nog wensen voor hun nieuwe woning. Zo was er een huurder die terecht aangaf dat er te veel krassen in de vloer zaten. In overleg werd budget vrijgemaakt voor een nieuwe vloer. Hieraan merk je hoe belangrijk het geluk van huurders is. Veel wordt geregeld.”

Krijg je ook andere ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden?

“Als ik interesse heb in een onderwerp of ergens beter in wil worden, dan kan ik een training volgen. Stadgenoot maakt hiervoor jaarlijks een opleidingsbudget vrij. Ik heb altijd toegang tot de Stadgenoot Academie. Daar heb ik al meerdere cursussen gevolgd. Ook zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Ik wil eerst heel goed worden in mijn huidige functie, maar het is prettig om te weten dat die mogelijkheden er zijn. Het gaat hier duidelijk niet alleen om blije huurders, maar ook om blije medewerkers. Dat zorgt echt voor een goede binding met de organisatie.”

Hoe is de binding met je team?

“Mijn team is erg divers. Ik heb jonge en oude collega’s met verschillende (culturele) achtergronden. Dat maakt het leuk om met elkaar samen te werken. En ondanks dat we allemaal hard werken, is de sfeer ontspannen. Er heerst een open en relaxte cultuur. Als iemand hulp nodig heeft, staan we voor elkaar klaar. Iedereen maakt tijd. Ook als collega’s onderweg zijn. We willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. We zijn echt 1 team met 1 doel: blije huurders. Die betrokkenheid zorgt ervoor dat we onze doelen halen en zo min mogelijk leegstaande woningen hebben.”

Word net als Erhan Stadgenoot

Enthousiast na het verhaal van Erhan? Meer collega's vertellen hun verhaal. Of bekijk gelijk onze vacatures om te zien wat bij jou past.