Overslaan naar content

Sociaal beheer en leefbaarheid

Binnen het vakgebied Sociaal beheer en leefbaarheid vallen verschillende afdelingen.

Gebiedsbeheerder Sharon en wijkbeheerder Pascal op pad in de wijk

Gebiedsbeheer

Onze gebiedsbeheerders, wijkbeheerders en medewerkers Zorg en overlast bevorderen prettig wonen en leven in buurten waar woningen van Stadgenoot staan. Ze helpen de bewoners om hun buurt schoon, heel en veilig te houden. Je bent aanwezig in de buurt, je pakt (overlast)meldingen op, maakt de buurt beter en helpt de bewoners om mee te doen.

Overlast of zorgen in de wijk? Dan werk je nauw samen met netwerkpartners als HVO-Querido, Leger des Heils, politie en gemeente om overlast te voorkomen. Ook ben je verantwoordelijk voor de opbouw van overlastdossiers voor mogelijke juridische procedures.

Met tijdelijke projecten doen we er alles aan om de leefbaarheid in buurten te verbeteren wanneer er meer nodig is dan regulier beheer. Je werkt dan samen met huurders en partners uit de wijk én andere afdelingen om écht het verschil te kunnen maken. Ook zorg je voor de bewonersparticipatie bij vastgoedprojecten in deze buurten. Je voert dan ook overleggen met bewonerscommissies.

Binnen onze VvE-complexen richten VvE-adviseurs en VvE-vertegenwoordigers van Stadgenoot zich op de rol van (groot)eigenaar. Zo kunnen we sneller schakelen als er iets is met een VvE. En verbeteren we onze dienstverlening aan onze huurders.

Strategie

De afdeling Strategie werkt dagelijks aan de uitwerking van onze Strategische Koers. Daar help je Stadgenoot om op koers te blijven. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met aanpassingen in ons huurbeleid, onze portefeuillestrategie, ons duurzaamheidsbeleid of de realisatie van nieuwe woonconcepten. Verder volg je de ontwikkelingen op de woningmarkt. In Amsterdam en ook in politiek Den Haag. Zodat je huidige én toekomstige vragen kunt beantwoorden.

Assetmanagement

De afdeling Assetmanagement richt zich op het volkshuisvestelijk en financieel presteren van onze wooncomplexen. Dit doe je door startbesluiten uit te werken voor nieuwbouwproject en vastgoedverbeterprojecten. Je doet hold/sell-analyses en complexprestatie-analyses. Ook taxeer je wooncomplexen voor waardebepaling. Je stelt complexplannen op, waarin je het beleid van Stadgenoot per complex opnemen. Denk hierbij aan het huurbeleid, de aanpak in een VvE, maar ook duurzaamheid en de aanpak van E-, F- en G-energielabels. Je organiseert overleggen over een wooncomplex. Samen met collega’s van de afdelingen Woningverhuur, Planmatig en Dagelijks Onderhoud, Gebiedsbeheer en Commercieel Vastgoed stel je een integrale aanpak op voor de problemen in de verschillende delen van Amsterdam.

Openstaande vacatures binnen Sociaal beheer en leefbaarheid

Teamleider Gebiedsbeheer
Hybride
  • Amsterdam
€ 4.804 - € 6.493Sociaal beheer en leefbaarheid
VvE vertegenwoordiger
Hybride
  • Amsterdam
€ 4.008 - € 5.376 per maandSociaal beheer en leefbaarheid

Stadgenoten vertellen

Benieuwd hoe het is om bij Stadgenoot te werken binnen Sociaal beheer en leefbaarheid?

Sharon vertelt

Ontdek meer over haar werk als gebiedsbeheerder bij Stadgenoot.

Steve vertelt

Ontdek meer over zijn werk als wijkbeheerder bij Stadgenoot.