Overslaan naar content

supervisor team Dagelijks Onderhoud Dennis:

Zet net een stapje extra voor een beter huis

Supervisor Dennis inspecteert de bus van een collega

Hoe draag jij bij aan een toegankelijk en bewoonbaar Amsterdam?

“Ik zorg ervoor dat mijn team onze woningen netjes onderhoudt. Door het oppakken van reparatieverzoeken, maar ook door verder te kijken dan de voordeur. Het leukste zijn misschien wel de momenten dat een oudere bewoner blij is, omdat we nog snel een klein klusje hebben opgepakt. Of als we in de algemene ruimte een kapot raam hebben gerepareerd, zodat kinderen zich er niet aan kunnen bezeren. Ik vind het top dat ik zo als geboren en getogen Amsterdammer elke dag kan bijdragen aan een mooiere stad voor ons allemaal.”

Waarom is het zo belangrijk om verder te kijken dan de voordeur?

“Het helpt ons om net dat extra stapje te zetten voor bewoners en om te voorkomen dat problemen uit de hand lopen. Laatst sprak ik de bewonerscommissie over een buurt waarin veel onderhoudsproblemen bleken te zijn, terwijl dat voor ons onbekend was. Dit leidde tot frustraties en onmacht bij bewoners. Ze voelden zich niet gehoord. Terecht ook! De verschillende afdelingen zijn toen snel bij elkaar gekomen om actie te ondernemen. We hebben de vakmannen ingeschakeld om de klachten op te lossen. Om dit soort situaties te voorkomen, stimuleer ik mijn collega’s om proactief meldingen te maken van wat zij bij mensen thuis zien. Hiervoor hebben we speciale formulieren laten ontwikkelen. Via een digitaal formulier op hun telefoon hoeven collega’s alleen een paar kruisjes te zetten en een beschrijving te geven. Supermakkelijk dus. En zo kunnen we veel sneller schakelen.”

Brengt de veranderende samenleving ook uitdagingen met zich mee voor jouw team?

“Mijn collega’s doen allemaal hun stinkende best voor bewoners, maar af en toe hebben ze het echt lastig. De agressie in onze maatschappij neemt toe en dat merken zij ook. Daarnaast gaan helaas niet alle bewoners netjes om met hun spullen. Als mijn collega’s dan vertellen dat bewoners moeten betalen voor de schade, krijgen ze nogal wat naar hun hoofd geslingerd. Er komen steeds vaker agressiemeldingen bij me binnen. Omdat ik wil dat mijn collega’s hun werk veilig kunnen doen, werk ik nu aan maatregelen: hoe kunnen we agressie al vanaf de intake voorkomen? Ik wil er op deze manier voor zorgen dat het werk leuk en veilig blijft voor mijn collega’s. Dat verdienen ze.”

Hoe ondersteunt Stadgenoot je in de realisatie van dit soort verbeteringen?

“Ik heb ontzettend veel vrijheid in mijn werk. Als ik kan uitleggen hoe mijn ideeën bijdragen aan de doelen van Stadgenoot, dan mag ik aan de slag. Eigenaarschap wordt hier gewaardeerd. De technologie voor het tijdig signaleren van onderhoudsproblemen of sociale problemen en de agressieprotocollen zijn goede voorbeelden van deze bijdragen. Bij dit soort projecten mag ik, grof gezegd, gewoon op m’n bek gaan, omdat ik daar alleen maar van leer. Deze vrijheid daagt me uit om mezelf te blijven ontwikkelen. Daarvoor hebben we ook een mooie academie waarvan het opleidingsaanbod wel eindeloos lijkt. Ik ben nu bezig met een opleiding om me te specialiseren tot veiligheidsdeskundige. Zo kan ik in de toekomst nog meer bijdragen aan de veiligheid van mijn team.”

Word net als Dennis Stadgenoot

Enthousiast na het verhaal van Dennis? Meer collega's vertellen hun verhaal. Of bekijk gelijk onze vacatures om te zien wat bij jou past.