Overslaan naar content

Bewonersbegeleider

Hybride
 • Amsterdam
€ 3.748 - € 4.727Vastgoed en Techniek

Functieomschrijving

Als ervaren bewonersbegeleider zet jij jouw talent in om onze bewoners te ondersteunen tijdens onze vastgoedprojecten. Zo maak je als bewonersbegeleider het verschil in hun leven.


Word Stadgenoot. Voor jezelf. En elke Amsterdammer

Als ervaren bewonersbegeleider speel je een cruciale rol in het begeleiden van individuele bewoners tijdens sloop-, renovatie- en vastgoedverbeteringsprojecten. Je zorgt voor klantgerichte huisvesting en onderzoekt woonwensen. Ook informeer je bewoners over het project, hun opties en terugkeermogelijkheden. Dit werk biedt jou niet alleen een baan, maar ook de kans om persoonlijk en professioneel te groeien.

Zo werk jij aan een toegankelijk en bewoonbaar Amsterdam

Jouw voornaamste doel is bewoners helpen en begeleiden. En zo bijdragen aan een fijne woonomgeving voor deze bewoners. Je vindt het leuk om contact te hebben met individuele bewoners. Dit doe je via verschillende kanalen. Bijvoorbeeld via de telefoon, tijdens huisbezoeken en bewonersbijeenkomsten of per e-mail. Je kunt goed met verschillende soorten mensen omgaan. Het geeft je voldoening als je iemand kunt helpen. Zijn bewoners niet zelfredzaam en lukt het hen niet om zelf een woning te zoeken? Dan schakel je in- of externe hulp in.


Als jij jezelf herkent in deze beschrijving en een echt ‘mensenmens’ bent, kijken we ernaar uit om samen met jou te werken aan ons doel: blije huurders. Het helpt als je voldoet aan de volgende eisen:

 • In verband met de huidige samenstelling van het team zoeken wij iemand met ruime ervaring als bewonersbegeleider. 
 • Je hebt hbo-denkniveau.
 • Jouw communicatieve vaardigheden zet je in om bewoners tijdens vastgoedprojecten goed te begeleiden. Daarmee draag je bij aan tevreden bewoners.
 • In uitdagende situaties, zoals overlast of vermoedens van onrechtmatige bewoning, kun je ingrijpen, onderhandelen en prioriteiten stellen.
 • Je hebt theoretische en praktische kennis op het gebied van volkshuisvesting en huurrecht.

Dat doen we samen

Met jouw hart voor huurders zit je bij Stadgenoot helemaal op je plek. Je collega’s zijn namelijk net zo betrokken en bevlogen als jij. De sfeer binnen de organisatie is hartelijk en informeel. Je gaat aan de slag bij de afdeling Vastgoedverbetering. Dat is een nieuwe, dynamische afdeling. Vind je het leuk om te helpen bouwen aan die afdeling? Dan zoeken we jou.


Als ervaren bewonersbegeleider heb je een centrale positie binnen en buiten Stadgenoot. Je bent het aanspreekpunt voor bewoners tijdens onze vastgoedprojecten. Daarnaast werk je samen met projectleiders en aannemers. Je draagt bij aan de haalbaarheid van het project door te helpen bij het verkrijgen van draagvlak.

Vereisten

Bijdrage aan een bewoonbaar Amsterdam? Daar krijg je veel voor terug

Jouw bijdrage aan een fijne stad voor iedereen geeft natuurlijk veel voldoening. Maar met deze baan help je ook jezelf op professioneel vlak vooruit. Je kunt functiegerichte cursussen gratis volgen via onze eigen Stadgenoot Academie. Ook krijg je een jaarlijks budget voor trainingen die daarbuiten vallen.


Daarnaast bieden we je het volgende:

 • Afhankelijk van je ervaring ontvang je een brutosalaris tussen € 3.748 en € 4.727 (schaal H, cao Woondiensten) bij een fulltime dienstverband van 36 uur. 
 • Deze functie is voor 36 uur per week. 
 • Je kunt deels thuiswerken, waarbij we bijdragen aan een goede inrichting van jouw thuiswerkplek.
 • Met Reisbalans, reis je gratis en duurzaam naar je werk.

Benieuwd naar welke voorwaarden en mogelijkheden wij jou nog meer kunnen bieden? Kijk op de website werkenbijstadgenoot.nl/arbeidsvoorwaarden.

Stadgenoot worden?

Reageer eenvoudig via de solliciteer-button. Je kunt erop rekenen dat we uiterlijk binnen 2 weken een reactie geven. Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Past deze vacature niet helemaal bij jou maar wil je toch Stadgenoot worden? Kijk in ons vacatureoverzicht voor al onze vacatures.

Extra achtergrondinformatie?

Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem gerust contact op met John Veerman (manager Vastgoedverbetering) via jveerman@stadgenoot.nl. Meer weten over onze organisatie en de bijdrage die wij leveren? Neem een kijkje op onze website werkenbijstadgenoot.nl.

Meer over Stadgenoot

Goed wonen is de basis om mee te doen in de samenleving. Bij Stadgenoot maken we dit met ongeveer 370 collega’s mogelijk. We verhuren en onderhouden betaalbare, duurzame en goede woningen. Als het kan, bouwen we meer woningen terug dan we slopen. Maar we gaan verder dan dat: we willen dat mensen zich thuis voelen in hun eigen buurt. We zetten in op ‘buurtmaken’. Samen met bewoners en andere partijen bouwen we aan een toegankelijk en bewoonbaar Amsterdam. We werken aan veerkrachtige buurten.


En we bouwen aan jou. Want we geven niet alleen om blije bewoners, maar ook om blije collega’s. We moedigen je aan om extra stappen te zetten. Om verantwoordelijkheid te nemen en te groeien op de werkvloer. Zo word je Stadgenoot. Voor jezelf. En elke Amsterdammer.

Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 3.748 - € 4.727
Vastgoed en Techniek

of

Onze sollicitatieprocedure

Na je sollicitatie ontvang je binnen 2 weken een reactie van ons.

Telefonisch gesprek met recruiter

Zijn we enthousiast? Dan heb je een telefonisch gesprek met onze recruiter. Samen bespreken jullie inhoudelijke vragen. Bijvoorbeeld salarischeck, vakantiedagen, beschikbaarheid en technische vaardigheid.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek heb je met iemand van de afdeling. In veel gevallen is de recruiter ook bij het gesprek. Het gesprek gaat over jouw ervaring, vaardigheden en motivatie.

Het tweede gesprek

We gaan dieper in op de functie. Hoe pas jij bij die functie? En ook: passen Stadgenoot en jij bij elkaar? Bij het gesprek is in ieder geval iemand van de afdeling.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Je ontvangt een aanbod (salarisvoorstel en onze arbeidsvoorwaarden). In het gesprek bespreken we de details om tot een contract te komen. Verder doen we een pre-employment screening.

Contractondertekening

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij ook Stadgenoot. Voor jezelf. En elke Amsterdammer.

Vakgebieden binnen Stadgenoot

Contact icoon

Huurderscontact

Icoon bouwmachine

Vastgoed en Techniek

Sociaal beheer en leefbaarheid